Supa de rosii cu ardei copti si galuste

de Merisor in Supe, 24 Aug 2013 | 8480 vizualizari

 

Imi place mult combinatia rosii + ardei copti pe care o folosesc la diverse mancaruri.
De data aceasta am folosit-o la supa cu galuste si a iesit foarte buna!

 

INGREDIENTE

Pentru supa:

  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 4 ardei copti(kapia)
  • 4 rosii mari
  • 1 capatana usturoi
  • busuioc
  • piper macinat
  • sare
  • ulei de masline
  • patrunjel verde
  • 3,5 l apa

Pentru galuste:

  • 2 oua
  • 6 linguri gris
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu ardei copti si galuste:

Incepem prin a curata si spala bine legumele.

Pentru rosii, am pus 1/2 l apa la fiert, iar cand a atins punctul de fierbere am scufundat rosiile in ea pentru cateva minute, apoi le-am scos si le-am lasat sa se raceasca pentru a le decoji.

Ardeiul l-am copt, l-am curatat apoi l-am trecut prin robot impreuna cu rosiile decojite.

Restul legumelor, le-am trecut prin robot si le-am pus la inabusit in putina apa cu sare si ulei de masline.

Cand s-au inmuiat legumele am adaugat rosiile si ardeiul copt, am mai lasat cateva minute si am completat cu apa fiarta.

Am acoperit vasul si am lasat la fiert aproximativ 20 minute.

Intre timp am pregatit compozitia pentru galuste.

Am batut cele doua oua cu putina sare, apoi am adaugat pe rand cele 6 linguri de gris.

Am omogenizat si am  lasat compozitia sa se odihneasca timp in care grisul si-a marit volumul.

Am adaugat si putin patrunjel tocat in compozitie.

Cand am considerat ca legumele sunt suficient de fierte, am adaugat galustele punand cate o lingurita din compozitie in supa.

Au iesit 24 de galuste micute, care aproape si-au dublat volumul in timpul fierberii.

Am condimentat supa cu piper si busuioc uscat, am potivit de sare si am mai lasat-o  pe foc aproximativ 15 minute, dupa care am tocat patrunjelul verde si l-am adaugat dupa stingerea focului.

Este o supa putin dulceaga si condimentata.

TIPS-URI

1

Daca galustele se intaresc mai mult decat trebuie in timpul fierberii, se vor stropi din cand in cand cu apa rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu ardei copti si galuste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii si dovlecei cu taitei de casa